duminică, 10 august 2008

Insula Thassos - o destinatie exotica pentru luna de miere

Insula Thassos poate fi cu succes o alegere potrivita pentru luna de miere, fiind o destinatie exotica, relativ aproape de Romania si care nu va va scoate foarte multi bani din buzunar.

Thassos, “insula de smarald”, este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km). Drumul cu masina personala din Romania va poate lua in jur de 12 ore, in functie de trafic si de lucrarile de amenajare de pe drum.

Odata ajunsi in Thassos, dupa ce va veti bucura de experienta de a merge cu feribotul, veti descoperi niste peisaje absolut fermecatoare, care va vor imbia la lungi dupa-amieze petrecute pe plaja, tolaniti sub umbrela de soare si bucurandu-va la maxim de marea atat de albastra si clara.

In Thassos veti descoperi cu placere toate atractiile insulei, fie ca este vorba de plajele amenajate sau salbatice, ruinele care dau un farmec si mister aparte locului, oamenii foarte primitori si prietenosi, tavernele din care rasuna la tot pasul muzica greceasca sau strazile pline cu suveniruri. Indiferent de ceea ce cautati: relaxare, distractie, traditie, sport, plimbare, veti avea o multime de locuri de vizitat.

In ceea ce priveste costurile, iata cateva indicii orientative: drumul cu masina pesonala necesita in jur de 4 plinuri de benzina, dus-intors, cazarea pentru doua persoane este aproximativ 300 de euro pentru 6 nopti, cu mic dejun inclus, iar pentru restul meselor mai puteti plati intre 20-30 euro, o masa pentru doua persoane la restaurant/taverna, insa daca optati pentru varianta “fast-food grecesc” puteti avea o masa bogata doar pentru 2,5 euro de persoana. Daca ajungeti in Thassos nu ratati o masa cu delicatese din fructe de mare: caracatita, scoici, peste, homar, toate sunt foarte gustoase si gatite dupa retete traditionale grecesti.

Enjoy the pictures!



























And a special video from the ferry boat :-)

Niciun comentariu: