miercuri, 20 august 2008

Ati auzit de nunta verde?

Traim in vremuri in care temperaturile de peste vara depasesc 40 grade Celsius, calota glaciara s-a topit in ultimii ani centimetrii care inainte poate se clinteau in zeci-sute de ani, stratul de ozon se subtieaza, iar in marile orase ale lumii noxele depasesc parametrii ingrijoratori. In acest context al lumii moderne si-a facut aparitia un nou concept "green" care urmareste minimizarea impactului nociv asupra mediului inconjurator. Deja se vorbeste cu regularitate de cladirile verzi, care si-au facut aparitia si in Romania, iar mai nou s-a implementat si ideea unei nunti verzi.

Poate ca va intrebati ce inseamna o "nunta verde"...O nunta verde presupune sa aveti idei alternative pentru pregatirea nuntii voastre.

Iata cateva sugestii "verzi":

1. Alegeti-va invitatii de nunta care sunt facute din hartie reciclabila. Dream Events va pune la dispozitie cel putin doua colectii de invitatii de nunta din hartie reciclabila, in care veti gasi modele deosebite.

2. In locul florilor care in mod normal se taie si se ofilesc a doua zi, folositi in aranjamentele de pe mese flori in ghivece frumos ornamentate.

3. Optati pentru un mijloc de deplasare pe biodiesel. Exista numeroase modele de masini care au adoptat aceasta tehnologie, astfel ca veti avea de unde sa alegeti o masina eleganta pentru ziua nuntii.



4. Contractati mijloace de transport de grup pentru invitatii vostri, ca mini bus-uri sau autocare si veti contribui la reducerea bioxidului de carbon.

5. Daca va permite restaurantul, folositi becuri ecologice care folosesc cu pana la 70% mai putina energie decat becurile normale si au ca timp de functionare pana la 10.000 ore.



6. Alegeti in meniu specialitati organice sau optati pentru bucate cat mai sanatoase si naturale si veti constata cat sunt de delicioase.

7. Fiti indrazneti si personalizati-va evenimentul. Oferiti invitatilor vostri, in loc de cadourile clasice, puieti de arbusti pe care sa ii rugati sa ii planteze intr-un loc special pentru ei. Ganditi-va cat de distractiv va fi si ce amintire aparte va ramane pentru invitatii vostri.



O nunta verde nu presupune duritate, asprime sau minimalism, ea poate fi un eveniment de inalta clasa si eleganta, completat de o experienta deosebita prin natura gestului.

Si pentru a va convinge iata cum poate arata o nunta verde:

Niciun comentariu: